borotba-z-golodom-z-ukrayinskogo-portu-viyshlo-sudno-z-zernom-v-efiopiyu

Боротьба з голодом: з українського порту вийшло судно з зерном в Ефіопію

 • 233127 переглядiв

КИЇВ. 16 серпня. УНН. Перше зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН судно з зерном для Ефіопії - Brave Commander - вирушило з порту "Південний" на Одещині. Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, пише УНН.

Цитата

"Brave Commander вийшов із морського порту "Південний". Я вдячний ООН та Всесвітній продовольчій програмі (WFP) за вашу підтримку та всю важку роботу, яку ви проробили. Очікується, що вантажне судно прибуде до Ефіопії за два тижні", - написав Кубраков у Twitter.

Судно зафрахтоване в межах Світової продовольчої програми ООН і буде направлено через порт Джибуті до Ефіопії.

Деталі

За даними Міноборони Туреччини, у межах відвантаження зерна на ранок 16 серпня всього з українських портів із вантажем кукурудзи та пшениці вийшло 5 суден: 2 з "Південного" та 3 з "Чорноморська".

Окрім того, сьогодні Спільний координаційний центр, як зазначається, проінспектує 4 судна, які вирушать до українських портів.

Доповнення

Ефіопія уже другий рік поспіль потерпає від рекордної посухи та збройного протистояння. Так, за оцінками, в Ефіопії 5,9 млн осіб страждають від гострої нестачі продуктів харчування.

Відправку зерна розблокували у межах "зернової угоди", підписаної 22 липня за участю України, Туреччини, ООН та рф.

Українські Національні Новини

Економіка