borotba-zi-zminami-klimatu-rada-ukhvalila-zmini-do-zakonu-schodo-okhoroni-povitrya

Боротьба зі змінами клімату: Рада ухвалила зміни до закону щодо охорони повітря

 • 16805 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Верховна Рада ухвалила Закон №4259 про внесення змін до статті 16 Закону України "Про охорону атмосферного повітря" щодо регулювання господарської діяльності з озоноруйнівними речовинами та фторованими парниковими газами, передає кореспондент УНН.

Деталі

Народні депутати 308 голосами «за» прийняли у другому читанні й в цілому проект Закону про внесення змін до статті 16 Закону України "Про охорону атмосферного повітря" щодо регулювання господарської діяльності з озоноруйнівними речовинами та фторованими парниковими газами.

Так, проект закону пропонує внесення змін до Закону України “Про охорону атмосферного повітря”.

Зі слів авторів законопректу, необхідність у розробленні законодавчої ініціативи виникла у зв’язку із набранням чинності Законом України “Про регулювання господарської діяльності з озоноруйнівними речовинами та фторованими парниковими газами”.
Положення законопроєкту спрямовані на створення сприятливих правових, організаційних умов для виконання Україною міжнародних зобов’язань у сфері охорони озонового шару та запобігання зміні клімату, а також адаптацію законодавства України до законодавства ЄС, йдеться у пояснювальній записці.

Доповнення

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект №5339 щодо удосконалення механізму регулювання викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Українські Національні Новини

Політика