borrel-indo-tykhookeanskyi-rehion-i-ahresii-rf-proty-ukrainy-poviazani-moskva-blyzka-z-kndr

Боррель: Індо-Тихоокеанський регіон і агресія рф проти України пов'язані, москва близька з КНДР

 • 96079 переглядiв

Вето росії на контроль над балістичними ракетами Північної Кореї та їхня співпраця у наданні зброї для нападу на Україну свідчить про тісні зв'язки між росією та Північною Кореєю на тлі російської агресії проти України, вказує Боррель.

Те, що відбувається в Індо-Тихоокеанському регіоні, пов'язане з агресією росії проти України, і недавнє вето рф в Раді Безпеки ООН щодо контролю над балістичними ракетами КНДР показує, наскільки близько росія і Північна Корея співпрацюють, щоб забезпечити зброю для атаки на Україну. Про це заявив у четвер голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель по прибуттю до штаб-квартири НАТО на засідання з міністрами Нової Зеландії, Австралії, Японії та Південної Кореї, пише УНН.

Сьогодні ми прийматимемо колег, друзів з Індо-Тихоокеанського регіону. Те, що відбувається в Індо-Тихоокеанському регіоні також пов'язане з агресією росії проти України. Нещодавнє вето росії в ООН на контроль над північнокорейськими балістичними ракетами показує, наскільки близькі між собою росія та Північна Корея і як вони співпрацюють, щоб забезпечити зброю, щоб атакувати Україну. Ми поговоримо про це

- вказав Боррель.

Верховний представник ЄС повідомив про зустріч напередодні з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, "який пояснив мені ситуацію на фронті". "Нам необхідно збільшити нашу підтримку, щоб робити більше та швидше. Ми зробили багато, але цього явно недостатньо", - зазначив Боррель.

"росія знищує цивільні об'єкти. Вона намагається вибити електроенергію всім українцям. Вона убиває людей, руйнує інфраструктуру. Це свідчить лише про одне: ми маємо й надалі підтримувати Україну, більше для того, щоб захистити мирне населення та надати українцям спроможності протистояти агресії", - сказав головний дипломат ЄС.

"Важливо, щоб ми подивилися на те, що відбувається у трьох місцях світу: Чорне море – сценарій агресії росії проти України, Червоне море, де я схвалив розгортання військово-морської місії, та Південно-Китайське море. Ці три місця є гарячими точками світу", - зауважив Боррель.

04.04.24, 11:09 • [views_0]