borrel-misiya-yes-z-viyskovoyi-dopomogi-ukrayini-mozhe-buti-stvorena-u-zhovtni

Боррель: місія ЄС з військової допомоги Україні може бути створена у жовтні

 • 134532 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Міністри закордонних справ Європейського Союзу обговорили створення місії з надання військової допомоги. За словами верховного представника ЄС з закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля, рішення щодо місії може бути ухвалене під час наступної зустрічі глав МЗС у жовтні, пише УНН.

Цитата

"Я сподіваюся, що під час наступної зустрічі глав МЗС у жовтні, ми зможемо ухвалити рішення (про створення місії з військової допомоги Україні - ред.), що дуже швидко для європейських стандартів", - сказав Боррель за підсумками неформальної зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС у Нью-Йорку.

Деталі

Боррель повідомив, що питання щодо створення місії міністри обговорили "відразу після сезону відпусток" на початку вересня, і додав, що вони мають намір розглянути конкретні пропозиції щодо формату цієї місії у жовтні.

Дипломат також зауважив, що рішення, в першу чергу, має бути погоджене з українською стороною.

"Як ви розумієте, спочатку вони мають бути погоджені з українцями: якими є їхні потреби і як ми можемо привнести добавлену вартість у цю місію. Робота триває. Я сподіваюся, що до наступної Ради міністрів ЄС, тому що немає жодної такої зустрічі до цього, рішення буде прийнято", - повідомив він.

Нагадаємо

Міністри закордонних справ Франції, Німеччини та Польщі виступили за створення спеціальної європейської місії для навчання українських збройних сил в ЄС.

Українські Національні Новини

Політика