borrel-pered-vizitom-do-rosiyi-zidzvonivsya-z-kuleboyu-zapevniv-u-pidtrimtsi

Боррель перед візитом до Росії зідзвонився з Кулебою: запевнив у підтримці

 • 16212 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Високий представник із закордонних справ і політики безпеки Європейського Союзу Жозеп Боррель перед поїздкою до Росії провів переговори з главою МЗС України Дмитром Кулебою. Про це сам Боррель написав в Twitter, передає УНН.

Цитата:

"(Провів) хороший телефонний дзвінок із міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, щоб проінформувати його про мою майбутню поїздку до Росії, де я передам незмінну позицію ЄС на підтримку територіальної цілісності і суверенітету України та заклик до повного виконання Мінських угод", - написав дипломат.

Деталі

Раніше стало відомо, що головний дипломат Європейського Союзу Жозеп Боррель їде в Росію з робочим візитом. Він прибуде увечері 29 січня.

В рамках візиту у Борреля запланована зустріч з офіційними особами, в тому числі з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим. На порядку денному - обговорення арешту опозиціонера Олексія Навального і питання України.

Минулого тижня Кулеба, коментуючи плани Борреля, заявив, що "спокійний", і що порядок денний і тези, з якими головний дипломат ЄС їде в Росію, відповідають баченню та інтересам України.

Українські Національні Новини

Політика