borrel-stukaie-u-dveri-u-poshukakh-ppo-dlia-ukrainy-sprava-prosuvaietsia-povilno

Боррель "стукає у двері" у пошуках ППО для України: "Справа просувається повільно"

 • 15756 переглядiв

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель закликає країни-члени надати Україні зенітні батареї, оскільки Київ потребує засобів протиповітряної оборони для відбиття російського вторгнення.

Голова дипломатії Європейського союзу Жозеп Боррель розповів, що "стукає у двері" країн-членів ЄС щодо передачі зенітних батарей Україні. За його словами, справа просувається повільно. Про це він сказав в інтерв'ю La Monde, передає УНН

Деталі 

Боррель заявив, що бої на фронті дуже інтенсивні. Прориву, на який сподівалася Україна, не відбулося. Втім, за його словами, наразі і не видно російського прориву. "росіяни беруть гору і відгризають шматки території, зазнаючи величезних людських втрат", - зауважив Боррель. 

 "росії не потрібно перемагати, їй потрібно тільки не програти. Україна, навпаки, повинна перемогти, щоб відбити вторгнення. Демографічно різниця величезна, і в Україні існує ефект виснаження. Тільки від нас залежить, чи зможемо ми дати їй можливість атакувати", - заявив Боррель. 

Він розповів, що саме тому скликав 22 квітня Раду ЄС у закордонних справах і оборони, щоб подивитися, як ЄС "може задовольнити потреби України в боєприпасах і, можливо, в більш терміновому порядку, в засобах протиповітряної оборони".

Я стукаю у двері держав-членів, щоб сказати їм, що якщо у них немає зенітних батарей, то вони повинні їх купити. Справа просувається повільно, але між державами-членами існують величезні відмінності у внесках

- резюмував дипломат. 

Доповнення

Раніше Боррель розповідав, що західні армії мають близько 100 батарей Patriot, Україна просить всього сім із них. 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав міжнародних партнерів до неординарних, сміливих кроків та передати Україні системи ППО, зброю та боєприпаси.