bortprovidniki-dochok-lufthansa-prodovzhili-strayk

Бортпровідники "дочок" Lufthansa продовжили страйк

 • 11190 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. В цілому ряді аеропортів ФРН попереджувальний страйк бортпровідників з профспілки Ufo продовжено до півночі 20 жовтня. Про це УНН повідомляє з посиланням на DW посилаючись на слова заступника голови Ufo Даніель Флор.

Спочатку страйк планувалося завершити з 5 до 11 години ранку.

Страйком охоплені чотири дочірні компанії авіаконцерну Lufthansa - Eurowings, Germanwings, Lufthansa Cityline і SubExpress. Торкнулася забастовка сотні рейсів в аеропортах Франкфурта-на-Майні, Дюссельдорфа, Кельна, Штутгарта, Берліна і Гамбурга.

Попереджувальні страйки на "дочках" Lufthansa були оголошені лише в другу половину дня 18 жовтня. Здавалося, що трудовий конфлікт вдалося розрядити після того, як Lufthansa несподівано висловила готовність підвищити бортпровідників зарплату на 2, замість 1,8 відсотка, як того вимагав сам профспілка. Однак відразу після цього Ufo висунув нові тарифні вимоги, які Lufthansa негайно відхилила.

Профспілка Ufo закликав своїх членів у всіх компаніях концерну Lufthansa до голосувань про проведення безстрокових страйків, які повинні тривати до 1 листопада.

Ufo і Lufthansa вже давно знаходяться в стані глибокого конфлікту. Після великих чвар в керівництві Ufo концерн більше не визнає правління цієї профспілки в якості законного представника бортпровідників і намагається через суд позбавити його права на ведення тарифних суперечок.

У контексті даного конфлікту Lufthansa вважає проведені Ufo страйку незаконними і загрожує їх учасникам наслідками відповідно до трудового законодавства.

Українські Національні Новини

Новини Світу