borzhnikiv-alimentchikiv-budut-pratsevlashtovuvati-cherez-sluzhbu-zaynyatosti

Боржників-аліментників будуть працевлаштовувати через Службу зайнятості

 • 7561 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Міністерство юстиції підписало меморандуми про співпрацю з Державною службою зайнятості та Державною службою України з питань праці, які допоможуть боротися з неплатниками аліментів, які уникають офіційного працевлаштування. Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко під час прес-конференції, передає кореспондент УНН.

"Ми отримаємо нові інструменти по погашенню заборгованості по аліментам… Ми будемо обмінюватися із Службою зайнятості інформацією щодо вакантних позицій по всій країні, а ми знаємо, що в багатьох галузях по всій країні є брак робочих кадрів, і фактично пропонувати спочатку добровільно працевлаштуватись боржникам, а якщо вони не захочуть – то через інструмент суспільно-корисних робіт ми будемо направляти цих боржників на відповідні вакансії, щоб вони працювали й погашали заборгованість перед українськими дітьми", - зазначив міністр.

За його словами, другий меморандум полягає в тому, що Мінюст буде надавати інформацію органам Держпраці про боржників по аліментах, які, за підозрою, працюють без офіційного працевлаштування й отримують заробітну плату у конвертах. У таких випадках інспектори Держпраці матимуть можливість проводити перевірки на підприємствах, на які вказують опікуни дитини.

При цьому він додав, що близько 108 тис. боржників по аліментах офіційно не мають свого житла, іншого майна або не мають роботи, що дозволяє їм ухилятися від сплати аліментів. Минулого року до Мінюсту надійшло близько 10 тис. скарг на боржників по аліментах стосовно того, що вони працюють без офіційного оформлення, отримуючи зарплату у конвертах і не платять аліментів як безробітні.

Таке втручання, за словами міністра, дозволить не тільки стягнути аліменти зі злісних неплатників, але й змусити підприємства сплачувати податки за найманих працівників.

Нагадаємо, у 2018 році співробітники виконавчої служби міністерства стягнули 4,6 млрд грн з неплатників аліментів.

Українські Національні Новини

Економіка