boyovikam-nadano-pravo-zaboronyati-pravookhorontsyam-rozsliduvati-zlochini-viyskovikh-rozvidka

Бойовикам надано право забороняти "правоохоронцям" розслідувати злочини військових - розвідка

 • 9921 переглядiв

КИЇВ. 29 серпня. УНН. Командирам російсько-окупаційних підрозділів на Донбасі надано право обмежувати місцевих "правоохоронців" розслідувати злочини, скоєні військовими. Про це сьогодні на брифінгу у Києві повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк, передає кореспондент УНН.

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російське окупаційне командування підвищило рівень повноважень командирів з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ щодо т.зв. "вирішення проблем", пов’язаних зі зростанням кількості злочинів і правопорушень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей з вини або за участю кадрових російських військовослужбовців", - сказав Гуцуляк.

За його словами, надалі "проблемні питання", пов’язані з порушеннями правопорядку у районах дислокації підпорядкованих підрозділів, вирішуватимуться безпосередньо командирами з’єднань і частин 1 та 2 АК окупантів. При цьому, їм дозволено самостійно визначати доцільність та рівень співробітництва з т.зв. "місцевими правоохоронними органами" у разі їх намагання об’єктивно проводити розслідування причетності російських військових до скоєння злочинів і подій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі активізувалась підготовка десантних підрозділів бойовиків – розвідка

Як зазначив Гуцуляк, вказаним нововведенням вже скористався командир 7 окремої мотострілецької бригади 2 АК (окуповане м. Брянка), який своїм рішенням обмежив місцевим "правоохоронцям" можливість розслідувати обставини скоєння його підлеглим у районі н.п. Дебальцеве дорожньо-транспортної пригоди із загибеллю цивільної особи і втечі з місця події російського військовослужбовця.

Крім того, командир 2 окремої мотострілецької бригади 2 АК (окуповане м. Луганськ) заборонив допускати місцевих "правоохоронців" до розслідування випадку відкриття його підлеглими хаотичної стрільби та підриву бойових гранат в жилих кварталах поблизу розташування одного з підпорядкованих підрозділів.

Нагадаємо, від початку сьогоднішньої доби бойовики чотири рази обстріляли позиції українських підрозділів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП