boyoviki-na-donbasi-sprichinyayut-dtp-pri-transportuvanni-boyepripasiv-ta-vibukhivki-rozvidka

Бойовики на Донбасі спричиняють ДТП при транспортуванні боєприпасів та вибухівки - розвідка

 • 10142 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Зі сторони Росії активізували логістичне забезпечення окупаційних військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях. Про це під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України покловник Максим Праута з посиланням на дані Головного управління розвідки міноборони, передає УНН.

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, керівництво Росії, попри заяви про нібито підтримку мирних ініціатив України, активізувало логістичне забезпечення окупаційних військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях", - сказав Праута.

Зокрема, з початку листопада цього року зросла інтенсивність завезення автомобільним транспортом з території РФ, через неконтрольовані ділянки кордону, боєприпасів та військового майна на бази зберігання 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Рух автомобільних колон через населені пункти тимчасово окупованої української території здійснюється переважно у нічний час, що спричиняє збільшення кількості дорожньо-транспортних пригод. Так, 5 листопада сталося зіткнення військової вантажівки, яка рухалась в колоні, з легковим автомобілем.

"Російське окупаційне командування намагається приховати інформацію про цю та інші аварії при транспортуванні боєприпасів та вибухонебезпечних матеріалів", - підсумував речник Міноборони.

Нагадаємо, командування бойовиків на Донбасі активізувало проведення інженерних робіт з мінування місцевості вздовж лінії зіткнення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП