boyoviki-ne-dopuskayut-sposterigachiv-obsye-do-rosiyskogo-kordonu-mzs

Бойовики не допускають спостерігачів ОБСЄ до російського кордону - МЗС

 • 9770 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Місія ОБСЄ на російському кордоні зазнає серйозних обмежень з боку бойовиків окупованого Донбасу і не здатна проводити повноцінний моніторинг ситуації. Про це заявив представник України в ОБСЄ Ігор прокопчук, передає УНН з посиланням на повідомлення Міністерства закордонних справ у мережі Twitter.

"Місія ОБСЄ на російському кордоні продовжує працювати у складних та обмежених умовах, які унеможливлюють забезпечення комплексного моніторингу. Росія не допускає спостерігачів навіть до розмов із перехожими", - розповів голова постійного представництва України в ОБСЄ.

Він також додав, що насильство, вчинене збройними формуваннями на Донбасі, підкреслює необхідність всебічного контролю кордону в поєднанні з продовженням потоків військового обладнання та персоналу з Росії.

При цьому постійне представництво Євросоюзу в ОБСЄ виражає стурбованість через систематичну відмову Місії в доступі до прикордонних територій з боку бойовиків та фактичне приховування від міжнародної спільноти ситуації на кордоні з Росією.

"ЄС закликає до істотного розширення Місії до всіх прикордонних переходів на непідконтрольному російсько-українському державному кордоні та шкодує через опір Росії такому розширенню" - повідомило представництво ЄС в ОБСЄ у мережі Twitter.

Як повідомляв УНН, за інформацією штабу операції Об'єднаних сил бойовики окупованого Донбасу не допускають спостерігачів ОБСЄ до певних ділянок, прилеглих до кордону з Росією. 

Запропонований новий план мирного врегулювання ситуації на сході Україні ("план Сайдіка") передбачає фактичну легітимізацію бойовиків Донбасу через нібито тимчасову співпрацю з ними перехідної адміністрації, вважають у МінТОТ.

Українські Національні Новини

Політика