boyoviki-obstrilyali-brigadu-elektromontazhnikiv-v-rayoni-avdiyivki-golova-donetskoyi-vtsa-dopovneno

Бойовики обстріляли бригаду електромонтажників в районі Авдіївки - голова Донецької ВЦА (доповнено)

 • 7789 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Бойовики порушили оголошений ржим припинення вогню і обстріляли бригаду електромонтажників в районі Авдіївки. Про це повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Російські бойовики щойно порушили режим тиші біля Авдіївки. Рашисти розпочали хаотичну стрілянину по бригаді електромонтажників", - повідомив П.Жебрівський.

З його слів, працівники змушені були залягти, рятуючись від вистрілів.

"Ремонтники не дійшли орієнтовно 300 метрів до місця можливого пориву ЛЕП", - додав він.

Нагадаємо, Авдіївку протягом останніх днів активно обстрілюють бойовики. Вперше за декілька місяців ворог застосував "Гради" для обстрілів житлових кварталів.

В Авдіївці оголосили надзвичайний стан.

До міста відправили додаткові екіпажі поліції. Військові, рятувальники, міжнародні організації допомагають місцевим жителям. Зокрема, в Авдіївці розгорнули пункти обігріву, польові кухні. У місто привозять електрогенератори, гуманітарну допомогу.

Повномасштабна евакуація міста наразі не проводиться, утім люди можуть виїжджати самостійно. Декількох важкохворих і людей з особливими потребами вивезли з Авдіївки.

Ескалація в районі Авдіївки викликала реакцію з боку міжнародної спільноти. Загострення ситуації занепокоїло у ЄС, США, Велику Британію, Канаду, ПАРЄ. Відбулося екстрене засідання постради ОБСЄ щодо ситуації в Авдіївці, де держави-учасниці закликали Росію взяти відповідальність за ситуацію в місті.

ООН закликала негайно припинити всі ворожі дії на Донбасі. Радбез ООН проведе брифінг щодо ситуації в Україні у четвер, 2 лютого.

Російська сторона в СЦКК надала письмове підтвердження гарантій припинення вогню в Авдіївці.

Раніше бригади виїхали для ремонту систем електропостачання в Авдіївці.

Засідання контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі розпочалося у Мінську.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП