boyoviki-obstrilyali-rayon-shkoli-u-novotoshkivskomu-vidkrito-provadzhennya

Бойовики обстріляли район школи у Новотошківському: відкрито провадження

 • 9417 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. Бойовики обстріляли територію в безпосередній близькості зі школою у селищі Новотошківське на Луганщині, за цим фактом відкрито кримінальне провадження. Про це УНН повідомили у пресслужбі прокуратури області.

"Прокурори управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, прокуратури Луганської області спільно з ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях задокументували результати обстрілу 1 квітня 2020 року пришкільної території та житлового сектору у смт Новотошківське Попаснянського району Луганської області", - повідомили у відомстві.

За цим фактом прокуратура розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни).

"У ході огляду місця події встановлено, що обстріл здійснено з боку незаконних збройних формувань РФ із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Один зі снарядів розірвався на пришкільній території, в безпосередній близькості від приміщення навчально-виховного комплексу та на відстані менше 10 метрів від п’ятиповерхового житлового будинку", - додали у прокуратурі.

Як зазначається, такі дії НЗФ РФ становили пряму загрозу життю та здоров’ю цивільного населення та дітей. Це суперечить нормам міжнародного гуманітарного права, а саме статті 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року та статті 25 Гаазької конвенції 1907 року.

Нагадаємо, як вказали у МЗС, бойовики сприймають пандемію коронавірусу як сприятливий момент для ескалації на Донбасі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Обленерго Суркісів буде сплачувати борги примусово - суд

     • 13890 переглядiв

    На порталі "Дія" можна стати ФОПом за 10 хвилин - Федоров

     • 15057 переглядiв