boyoviki-ordlo-zayavili-scho-listi-vid-geraschenko-ne-vidkrivayutsya

Бойовики ОРДЛО заявили, що листи від Геращенко "не відкриваються"

 • 10676 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. На гуманітарній підгрупі у четвер представники ОРДЛО стверджували, що не змогли відкрити листи зі списками на обмін, які українська сторона неодноразово надсилала минулого року. Про це написала перший віце-спікер парламенту, уповноважена Президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebоok, передає УНН.

"У 2018 я направила 13 офіційних звернень до представників РФ, особисто до Бориса Гризлова, з пропозицією передати 23 росіян в обмін на українців-політв'язнів Кремля , з конкретними прізвищами, списками і заявами, проханнями самих засуджених росіян до Путіна", - написала Геращенко.

Крім того, за її словами, Міністерство закордонних справ України влітку направило відповідну ноту до МЗС РФ.

"На жоден наш лист нам не надали жодної відповіді. Що означає відмову Росії від своїх громадян та й відверто брутальну поведінку учасників груп від РФ, які блокують і звільнення, нехтуючи елементарними нормами дипломатичного протоколу", - підкреслила перший віце-спікер ВР.

Вона розповіла також, що Україна в поточному місяці двічі зверталася до модераторів ОБСЄ з вимогою провести спільне засідання ТКГ і гуманітарної підгрупи з питання звільнення заручників та передачі громадян України в обмін на політв'язнів Кремля. За словами Геращенко, Росія відмовився і від цієї ініціативи.

"Поведінка представників Кремля задає тон поведінки і їх маріонеток з ОРДЛО, які відверто блокують всі пропозиції України по звільненню заручників. Доходить до відвертого абсурду. На гуманітарній підгрупі представники ОРДЛО сьогодні то стверджували, що не отримували ніяких списків, які ми неодноразово надсилали наприкінці минулого року. А потім "згадали", що таки отримали й заявили... що "листи не відкриваються", - повідомила Геращенко.

Блокування обміну вона пов’язала з майбутніми виборами в Україні.

Як повідомляв УНН, Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі провела сьогодні перше у новому році засідання у Мінську.

Нагадаємо, на попередньому засіданні ТКГ у грудні 2018 року погодили режим тиші на Донбасі на зимові свята. Також Україна пропонувала провести звільнення утримуваних у форматі 22 на 22 і 72 на 19 5 січня 2019 року.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі