boyoviki-posilili-obstrili-donechchini-na-luganschini-stalo-spokiynishe-smm-obsye

Бойовики посилили обстріли Донеччини, на Луганщині стало спокійніше – ОБСЄ

 • 4692 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала збільшення кількості обстрілів в Донецькій області. Про це повідомляє УНН з посиланням на звіт СММ ОБСЄ.

"Місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області, зафіксувавши менше вибухів (приблизно 215), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (близько 450 вибухів)", - йдеться у звіті за 12 липня. Наведені дані порівнюють з попередньою добою, 11 липня.

Як уточнили в Місії, більшість порушень режиму припинення вогню, зокрема більшу частину вибухів, зафіксовано в районах на південь від н. п. Світлодарськ (підконтрольний урядові, 57 км на північний схід від Донецька), а також на південь і південний схід від н. п. Пищевик (підконтрольний урядові, 25 км на північний схід від Маріуполя) і н. п. Чермалик (підконтрольний урядові, 31 км на північний схід від Маріуполя).

СММ також констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню в Луганській області, зафіксувавши також менше вибухів (15), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (приблизно 250 вибухів).

Понад половину порушень режиму припинення вогню, зокрема більшу частину вибухів, зафіксовано в районах на південно-південний схід і північ від н. п. Попасна (підконтрольний урядові, 69 км на захід від Луганська).

Нагадаємо, під час обстрілу з БМП-2 прифронтової Мар'їнки бойовики пошкодили 4 приватні будинки місцевих жителів, що зафіксувала група контролю припинення вогню. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП