boyoviki-strilyali-v-ponedilok-bilya-petrivskogo-zvit-obsye

Спостерігачі ОБСЄ чули постріли біля Петрівського в понеділок - звіт

 • 10338 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Представники СММ ОБСЄ під час моніторингу в районі Петрівського, що на Донеччині, помітили порушення режиму тиші за кілька кілометрів від ділянки розведення сил. Про це повідомляє УНН із посиланням на Щоденний звіт СММ ОБСЄ № 256/2019, опублікований 29 жовтня.

"28 жовтня, здійснюючи моніторинг приблизно за 2 км на північ від н. п. Петрівське (непідконтрольний урядові, 41 км на південь від Донецька), спостерігачі чули 6 пострілів зі стрілецької зброї на відстані орієнтовно 1–1,5 км на південний схід та 1 постріл зі стрілецької зброї приблизно за 1–2 км на південь", - йдеться у документі.

Зокрема, перебуваючи неподалік, приблизно за 2 км на північний схід від Богданівки (підконтрольна урядові, 41 км на південний захід від Донецька), "спостерігачі чули та бачили вибух артилерійського снаряда, орієнтовно за 3–5 км на північний захід".

"За оцінкою, усі зазначені порушення режиму припинення вогню сталися за межами ділянки розведення, але в радіусі 5 км від її краю", - повідомили у звіті Місії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За вихідні на Донбасі збільшилась кількість порушень режиму "тиші" - звіт ОБСЄ

Зазначається, що 28 жовтня на Донеччині представники СММ констатували зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши 55 вибухів - проти близько 140 попередньої доби.

У Луганській області спостерігачі виявили більше порушень "тиші", водночас не зафіксувавши жодного вибуху (попередньої доби - один вибух).

Нагадаємо, 29 жовтня у прес-центрі Операції об’єднаних сил та МЗС України підтвердили старт розведення сил у Золотому, що на Донбасі. У свою чергу, командувач ООС заявив, що останній обстріл ділянки розведення в Золотому зафіксували 18 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сурков про розведення сил на Донбасі: гарна новина, не варто втрачати темп

У ЗСУ, у свою чергу, заявили, що готові захистити населення у разі провокації противника на ділянці розведення у Золотому.

Тим часом, 29 жовтня, під стінами Офісу Президента відбулась мирна акція проти розведення військ на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика