boyoviki-z-opivnochi-10-raziv-obstrilyali-pozitsiyi-ukrayinskikh-viyskovikh-na-donbasi

Бойовики з опівночі 10 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі

 • 9741 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Російсько-терористичні угруповання з опівночі 10 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі, випустивши понад 50 мін різного калібру. Про це сьогодні на брифінгу у Києві повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк, передає кореспондент УНН.

"З опівночі в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 10 прицільних обстрілів наших опорних пунктів. З мінометів калібру 120 мм противник обстріляв наші позиції в районі населених пунктів Майорське та Опитне. Під вогнем мінометів калібру 82 мм також опинилися наші опорні пункти в районі Водяного та Світлодарська. Загалом у бік наших військових було випущено понад 50 мін різних калібрів", - сказав Гуцуляк.

За його словами, вогневі провокації противника зі стрілецької зброї різних калібрів, гранатометів та БМП також відбулися в районі Станиці Луганської на Луганському, а також в районах Водяного, Гнутового та Опитного на Донецькому напрямку.

Підрозділи Об’єднаних сил ведуть активну оборону. У 4 випадках наші військові відкривали адекватний вогонь у відповідь.

"Станом на 9:00 сьогодні, втрат серед наших військовослужбовців немає", - зазначив представник Міноборони.

Нагадаємо, вчора внаслідок обстрілів бойовиків 1 український військовий загинув, 2 отримали поранення. Їхній стан лікарі оцінюють як задовільний.

Як повідомляв УНН, протягом минулої доби у районі проведення операції Об’єднаних сил бойовики незаконних збройних формувань так званих “Л/ДНР” 45 разів порушили режим припинення вогню, з них 17 разів із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Унаслідок ворожого вогню один військовослужбовець ЗСУ загинув, ще двох було поранено та оперативно евакуйовано до шпиталю.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП