boyoviki-za-dobu-22-razi-ne-dali-dopusk-patrulyam-misiyi-obsye

Бойовики за добу 22 рази не дали допуск патрулям місії ОБСЄ

 • 9072 переглядiв

КИЇВ. 22 березня. УНН. За останню добу бойовики 22 рази не дали допуск до окупованих територій спостерігачам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Про це заявив представник України у тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук під час спільного брифінгу з першим заступником голови Верховної Ради, представником України в гуманітарній підгрупі ТКГ Іриною Геращенко, передає кореспондент УНН.

"Згідно з мандатом СММ ОБСЄ, патрулі СММ мають доступ до всієї території України в її міжнародно визнаних кордонах, тобто і до Криму. Від Закарпаття до російсько-українського кордону і до Криму. Так у мандаті СММ ОБСЄ записано. І є такий параметр оцінки сторін – недопуск патрулів СММ ОБСЄ. По стану на останню добу один недопуск - з нашої території, і 22 недопуски (з боку бойовиків - ред.) патрулів СММ ОБСЄ туди, куди вони вважають, їм необхідно потрапити", - заявив Марчук.

Він також розповів, що ще у 2014 році було підписано документ, яким передбачалось створення зони, вільної від важких озброєнь, що починається від берега Азовського моря і тягнеться на північ біля 100 км.

"До сьогоднішнього дня жодного разу не було допуску патрулів СММ ОБСЄ до цієї гігантської території, яка має бути вільною від важкого озброєння", - зазначив представник України у ТКГ.

Нагадаємо, за даними Марчука, за час "перемир'я" з 8 березня на Донбасі загинуло п'ятеро військовослужбовців Об’єднаних cил.

Українські Національні Новини

Політика