boyoviki-zdiysnili-22-obstrili-na-donetskomu-napryamku

Бойовики здійснили 22 обстріли на донецькому напрямку

 • 10487 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Вчора бойовики провели короткотривалі мінометні обстріли по 10 мін за кожен обстріл по всій лінії фронту донецького напрямку. Про це під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО, полковник Олександр Мотузяник, передає УНН.

"На донецькому напрямку тривають бойові дії низької і середньої інтенсивності. Випадки ведення мінометного вогню по всій лінії напрямку були короткотривалими. У середньому по позиціях ЗСУ ворог випускав до 10 мін за кожен обстріл. В районі світлодарської дуги, бойовики тричі за день обстріляли Луганське, періодично застосовуючи озброєння БМП", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики здійснили 11 обстрілів на луганському напрямку

Поблизу окупованої Горлівки неспокійно було лише в Зайцевому. Тут бойовики вдень провели короткий мінометний обстріл і здійснили декілька провокацій із застосуванням легкого озброєння.

"У Авдіївці та її околицях ворожі обстріли не носять цілодобовий характер, проте під час майже кожного епізоду бойової активності противника на цих рубежах не обходиться без застосуванням противником важкого озброєння. В районі промзони ворог провів три мінометні атаки вночі, а після 15-ї години почав супроводжувати мінометний вогонь танковим. До кінця доби сили окупанта встигли провести ще чотири обстріли з важкого озброєння", - додав він.

При цьому у деяких випадках під обстріли з боку бойовиків потрапили мирні квартали Авдіївки. Так, по обіді не менше 5 танкових снарядів влучили у багатоповерхові будинки на південній частині міста. Ще 6 приватних будинків зазнали руйнувань у результаті мінометних обстрілів з боку ворога. До того ж, місто знову залишилося без світла, бо лінію електропостачання було перебито ворожим снарядом.

"Об’єкти соціально-побутової сфери, що не мають власних систем резервного електроживлення планується забезпечити електроенергією від 7 генераторів, наданих ДСНС. Водопостачання міста тимчасово припинено. Мобільний зв’язок працює з перебоями. На щастя, обійшлося без жертв серед цивільних", - розповів О.Мотузяник.

Всього на Донецькому напрямку за минулу добу відбулось 22 ворожих обстріли, з них – 13 з використанням важкого озброєння.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП