boyoviki-zdiysnyuyut-vognevi-provokatsiyi-v-bik-pozitsiy-ukrayinskikh-zakhisnikiv-obsye

Бойовики здійснюють вогневі провокації в бік позицій українських захисників - ООС

 • 11217 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Збройні формування Російської Федерації, намагаючись викликати вогонь у відповідь, здійснюють вогневі провокації в бік позицій українських захисників. Усе робиться для того, щоб звинуватити військово-політичне керівництво України у неможливості керувати процесом встановлення миру і довести, що українська сторона неспроможна виконати домовленості Тристоронньої контактної групи. Про це йшлося під час зустрічі заступника голови Місії ОБСЄ в Україні Марка Етерінгтона та Командувача Об'єднаних сил генерал-лейтенанта Володимира Кравченка, передає УНН з посиланням на повідомлення пресцентру штабу ООС.

"Сьогодні, 10 вересня, у Краматорську відбулася робоча зустріч Командувача об’єднаних сил генерал-лейтенанта Володимира Кравченка з делегацією Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні на чолі з заступником Голови Місії паном Марком Етерінгтоном", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що сторони обговорили стан виконання домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року в рамках Тристоронньої контактної групи.

Також командувач Об’єднаних сил наголосив, що українська сторона в повному обсязі виконує досягнуті домовленості.

"Водночас звернув увагу пана Марка Етерінгтона на те, що на фоні показового контролю за повним і всеосяжним режимом припинення вогню українських підрозділів, збройні формування Російської Федерації ведуть посилену розвідку позицій Об’єднаних сил із застосуванням БПЛА, проводять фортифікаційне обладнання своїх позицій як на передньому краї, так і в глибині. Намагаючись викликати вогонь у відповідь, ворожі підрозділи здійснюють вогневі провокації в бік позицій українських захисників", - зазначається в повідомленні.

Повідомляється, що такі дії мають системний характер.

"Усе робиться для того, щоб звинуватити військово-політичне керівництво України у неможливості керувати процесом встановлення миру і довести, що українська сторона неспроможна виконати домовленості Тристоронньої контактної групи", - йдеться в повідомленні.

Командувач Об’єднаних сил наголосив на необхідності постійного інформування світової спільноти про факти ігнорування збройними формуваннями Російської Федерації повного і всеосяжного режиму припинення вогню, закцентувавши на тому, що внаслідок порушень противником домовленостей загинув український захисник.

Окрім того, під час зустрічі генерал-лейтенант Володимир Кравченко поінформував заступника Голови СММ ОБСЄ про перебіг відновлення об’єктів цивільної інфраструктури, гуманітарної підтримки населення, ситуації щодо мінної безпеки у районі відповідальності.

Після завершення зустрічі сторони відвідали позиції українських захисників, які виконують бойові завдання у районі населеного пункту Шуми, що на Донеччині.

Нагадаємо, бойовики на Донбасі обстріляли позиції біля Шумів, де мала відбутись зустріч СЦКК та ОБСЄ.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У столичному ТРЦ сталася перестрілка: є постраждалий

     • 16569 переглядiв

    Танкер Delfi пришвартували в Чорноморську

     • 17098 переглядiв

    Косюк став агро-чемпіоном 2020 року

     • 14453 переглядiв