boyovikiv-zmushuyut-otrimuvati-rosiyski-pasporti-rozvidka

Бойовиків змушують отримувати російські паспорти - розвідка

 • 15528 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. За даними розвідки, бойовиків насильно змушують отримувати російська паспорти, що призводить до конфліктів та дезертирства. Про це повідомив під час брифінгу представник пресцентру Міністерства оборони України полковник Максим Праута, передає УНН.

"Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє про активізацію російсько-окупаційним командуванням заходів з примусової паспортизації особового складу 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК", - зазначив він.

Так, примушуючи до отримання російських паспортів, командири частин і підрозділів російсько-окупаційних військ погрожують підлеглим звільненням та невиплатою грошового забезпечення. При цьому, для запобігання випадкам дезертирства та самовільного залишення місць служби російські паспорти у найманців вилучаються одразу після їх отримання.

"Водночас, заходи примусу та зневажливе ставлення російських офіцерів, які перебувають на командних посадах у 1 та 2 АК призводять до зростання кількості конфліктів у підрозділах із застосуванням фізичної сили і, як наслідок, випадків дезертирства", - додав він.

Нагадаємо, на Луганщині бойовики проводять вогневу розвідку українських позицій.

Українські Національні Новини

Політика