brakuye-zapchastin-na-zaporizkiy-aes-kritichna-situatsiya-rozvidka

Бракує запчастин: на Запорізькій АЕС критична ситуація – розвідка

 • 71616 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Російські окупанти створили на Запорізькій АЕС критичну ситуацію – бракує запчастин та витратних матеріалів для стабільної та безпечної роботи станції. Про це повідомили у головному управлінні розвідки Міноборони України, інформує УНН.

Цитата

"На Запорізькій АЕС склалась критична ситуація щодо забезпечення стабільної та безпечної роботи станції. Практично відсутні запчастини та витратні матеріали", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначили, під час захоплення станції снаряд, який випустили окупанти, розірвався поблизу одного з енергоблоків. Внаслідок цього стався витік оливи. Пошкодження вдалося відремонтувати, але персонал був змушений залити в контур відпрацьовану оливу.

Наразі робота на станції ведеться вахтовим методом. Тривалість вахти становить один тиждень.

 Особовий склад окупаційних військ, залучений в охороні об'єкта, розміщений в основному в готелі "Україна" та в приміщеннях профілакторію станції. Також військові займають квартири евакуйованих громадян. На станції діє суворий пропускний режим. У кожної чергової зміни вилучають практично всі особисті речі, особливо телефони.

Керівництво рф станції розглядає можливість під’єднання станції до енергосистеми рф. Втім, через технічні причини це поки що технічно неможливо.

Нагадаємо

31 травня повідомляли, що на території Запорізької АЕС перебуває приблизно 500 російських окупантів. Також там є важка техніка, вибухівка і зброя.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП