brav-uchast-u-zakhoplenni-sbu-na-luganschini-zatrimali-komandira-z-lnr

Брав участь у захопленні СБУ на Луганщині: затримали командира з "ЛНР"

 • 34435 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Контррозвідка СБУ на Одещині затримала командира розвідувально-диверсійної групи терористів “ЛНР”, який підозрюється у тому, що, зокрема, у 2014 році брав участь у захопленні управління СБУ в Луганській області. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресцентр СБУ.

Цитата пресслужби СБУ:

"Контррозвідники СБУ затримали на Одещині командира розвідувально-диверсійної групи одного з підрозділів НЗФ “ЛНР”", - повідомили у СБУ.

Деталі

За даними слідства, "уродженець Луганщини у 2014 році брав участь у захопленні Управління СБУ в Луганській області" та забезпечував його “охорону”. "Згодом продовжив терористичну діяльність та брав участь у бойових діях проти сил АТО/ООС у складі так званого “3-го Станично-Луганського батальйону ПДВ ДШБ” як командир розвідувально-диверсійної групи", - повідомили у спецслужбі.

Зазначається, що зловмисника було затримано після прибуття на підконтрольну українській владі територію для виконання розвідувальних завдань щодо українських військових об’єктів.

Наразі громадянину України повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Доповнення

СБУ викриває учасників НЗФ на підконтрольній Україні території час від часу. Так, наприкінці січня за результатами спецоперації контррозвідка Служби безпеки України затримала жителя Луганщини, який був членом незаконних збройних формувань і брав участь у бойових діях проти сил АТО/ООС.

За даними СБУ, військова контррозвідка за 2020 рік викрила 40 учасників незаконних збройних формувань.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП