braziltsya-lusvargi-lishili-pid-vartoyu-sche-na-dva-misyatsi

Бразильця Лусваргі лишили під вартою ще на два місяці

 • 9241 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Суд продовжив ще на два місяці термін утримання під вартою громадянина Бразилії Рафаеля Маркуса Лусваргі, який підозрюється в участі у незаконних збройних формуваннях на Донбасі. Про це повідомила прес-службу Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області, передає УНН.

"24 січня 2019 року у судовому засіданні за клопотанням прокурора обвинуваченому продовжено дію запобіжного заходу у вигляді арешту на 60 діб, а саме до 24 березня 2019 року", - йдеться в повідомленні.

Наступне судове засідання по цьому кримінальному провадженню призначили на 14 лютого на 10:30 у зв’язку з неможливістю прибуття перекладача у судове засідання в більш близький час.

Нагадаємо, 4 травня 2018 року націоналісти затримали Лусваргі та передали його до СБУ. У СБУ заявили, що проведуть слідчі дії з обвинуваченим.

Згодом, кримінальне провадження щодо Лусваргі було передано до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

Було встановлено, що громадянин Бразилії з вересня 2014-го по травень 2015 року брав участь у бойових діях проти сил АТО у складі незаконних збройних формувань терористів на Донбасі. Він входив до так званого 1-го мотострілецького батальйону "Вікінг" терористичної організації "ДНР".

Лусваргі був залучений, зокрема, у підрозділах бойовиків у боях під Дебальцевим та районі Донецького аеропорту.

Як повідомив УНН заступник Генерального прокурора України Євген Єнін, Бразилія не направляла Україні запит про видачу їхнього громадянина Рафаеля Лусваргі, підозрюваного в участі у "ДНР".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП