brazyliia-ta-frantsiia-oholosyly-investytsiinyi-plan-amazon-na-1-miliard-yevro

Бразилія та Франція оголосили інвестиційний план Amazon на 1 мільярд євро

 • 113476 переглядiв

Бразилія і Франція оголосили про інвестиційний план на суму 1 мільярд євро протягом наступних чотирьох років, спрямований на захист тропічних лісів Амазонії, просування біоекономіки, створення ринку вуглецевих квот і підтримку корінних громад.

Бразилія та Франція у вівторок оголосили про програму захисту тропічних лісів Амазонки, яка включає 1 мільярд євро протягом наступних чотирьох років. Про це стало відомо, коли президент Франції Еммануель Макрон прибув до бразильського міста Белем, щоб поговорити з бразильським колегою Луїсом Інасіо Лулою да Сілвою, пише DW, передає УНН.

Деталі

Місто Белем розташований в гирлі річки Амазонка в північному бразильському штаті Пара. Місто стане господарем кліматичного саміту COP30 у 2025 році.

Доповнення

Інвестиційний план спрямований на залучення "1 мільярда євро державних і приватних інвестицій протягом наступних чотирьох років", згідно з дорожньою картою, опублікованою президентством Франції.

У повідомленні говориться, що президенти Макрон і Лула прагнуть просувати "великий державний і приватний глобальний інвестиційний план у біоекономіку" бразильської та гвіанської Амазонії.

У тексті пропонується створити "вуглецевий ринок", який має намір винагороджувати країни, які інвестують у природні поглиначі вуглецю . Тропічний ліс Амазонки відіграє важливу роль у боротьбі зі зміною клімату, оскільки поглинає викиди CO2.

Вирубка лісів у бразильській Амазонії різко зросла під керівництвом колишнього президента Жаїра Болсонару , який зазнав поразки на виборах 2022 року. У 2023 році він скоротився вдвічі після того, як уряд Лули посилив захист навколишнього середовища.

Бразилія та Франція заявили, що вони мають намір підтримувати "корінне населення та місцеві громади Амазонії, які відіграють важливу роль у захисті біорізноманіття завдяки своїм традиційним знанням і методам управління лісами".

Ліси з різноманітними видами дерев більш стійкі до штормів - дослідження26.01.24, 02:00 • [views_0]