brigadniy-general-ssha-zaproponuvav-nadati-suchasnu-zbroyu-ukrayini-zamist-bezpolotnoyi-zoni

Бригадний генерал США запропонував надати сучасну зброю Україні замість безпольотної зони

 • 322050 переглядiв

КИЇВ. 2 квітня. УНН. Замість створення безпольотної зони в класичному варіанті, США повинні розглянути питання надання Україні сучасної зброї для протидії авіа і ракетним ударам, а також атакам з моря. Про це в коментарі Guildhall заявив бригадний генерал армії США Блейн Холт, передає УНН.

Деталі

"На мій погляд, США повинні забезпечити більш надійну і більш швидку військову логістику для України. Швидкість і ефективність у підтримці України також має стримуюче значення проти Росії. Коли російські командири зрозуміють, що НАТО і США швидко поповнюють запаси українських підрозділів, це матиме на них деморалізуючий вплив", - заявив американський генерал.

"Замість безпольотної зони під егідою НАТО Заходу слід швидко розглянути питання про надання сучасної зброї для протидії повітряним атакам літаків, ракет і кораблів, щоб Україна могла створити свою власну "штучну" безпольотну зону", — підсумував Блейн Холт.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив про домовленість щодо "конкретних кроків", які повинні зменшити кількість російських ракет, що потрапляють в об'єкти в Україні, після після переговорів з американською делегацією у Варшаві.

30 березня група сенаторів США обох партій закликали прискорити поставки летального і нелетального озброєння Україні.

Українські Національні Новини

Політика