britaniya-gotuye-rishennya-pro-viznannya-pvk-vagner-teroristichnoyu-organizatsiyeyu-zmi

Британія готує рішення про визнання пвк "вагнер" терористичною організацією - ЗМІ

 • 821022 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Велика Британія готується оголосити пвк «вагнера» терористичною організацією. Про це повідомляє The Telegraph, пише УНН.

Цитата

«Міністерство внутрішніх справ розробляє плани офіційно оголосити російських найманців «групу вагнера» терористичною організацією», - йдеться у повідомленні.

Деталі

Наголошується, що обговорення заборони перебуває на ранній стадії і не настільки просунулося, як запланована заборона Корпусу вартових ісламської революції (КСІР).

Цей крок, про який The Telegraph повідомив минулого місяця, було відкладено після того, як Міністерство закордонних справ країни висловило стурбованість щодо наслідків.

«Остаточне рішення про заборону "вагнера" ще не ухвалене, але інсайдери Вайтхолла передбачають, що зелене світло буде досягнуто набагато швидше, ніж щодо КВІР, враховуючи серйозність ситуації в Україні та єдність з цього питання у Вайтхоллі», - сказано у повідомленні.

Повідомляється, що заборона означатиме, що кримінальним злочином стане не лише приналежність до "вагнера" чи відвідування його зборів, а й заохочення його підтримки чи публічне носіння його логотипу.

Це означало б поставити "вагнера" на ту ж юридичну основу, що й сумнозвісні терористичні групи, такі як «Аль-Каїда», винні в терактах 11 вересня, та джихадисти "ІДІЛ".

«Такий крок може мати непрямі наслідки для здатності групи залучати гроші, якщо будь-які активи чи потоки доходів проходитимуть через фінансові установи Великої Британії», - ідеться у повідомленні.

Доповнення

У Канаді хочуть визнати групу "вагнера" терористичною організацією.

Українські Національні Новини

Новини Світу