britaniya-pidtrimala-ssha-u-bazhanni-viyti-z-raketnogo-dogovoru

Британія підтримала США у бажанні вийти з ракетного договору

 • 8857 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Міністр оборони Великої Британії Гевін Вільямсон заявив про підтримку рішення президента США Дональда Трампа вийти з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД) з Росією. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Guardian.

"Британія виступає з "абсолютно рішучою" підтримкою рішення (про вихід з ДРСМД – ред.) Сполучених Штатів Америки. Москва "знущається" із договору про зброю і повинна "привести свій дім у порядок", - цитує видання слова міністра.

"Нашим близьким та довгостроковим союзником, звичайно, є Сполучені Штати, і ми будемо абсолютно рішучим з Сполученими Штатами, щоб добитися чіткого послання про те, що Росія повинна дотримуватися зобов'язання, яке вона підписала", - Гевін Вільямсон додав Financial Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон поставив під сумнів надійність Росії як партнера в сфері контролю над озброєннями

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп в суботу заявив, що США вийдуть з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty, INF, підписаний в 1987 році), оскільки Росія порушує цю угоду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РФ відреагували на вихід США з ракетного договору

Українські Національні Новини

Новини Світу