britaniya-pidtrimuye-rishennya-yes-ne-viznavati-vidani-rosiyeyu-zhitelyam-ordlo-pasporti

Британія підтримує рішення ЄС не визнавати видані Росією жителям ОРДЛО паспорти

 • 9027 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Велика Британія підтримує рішення ЄС не визнавати паспорти, видані Росією за спрощеною процедурою жителям районів Донеччини, підконтрольних бойовикам. Відповідну заяву зробив Постійний представник Великої Британії при ООН і СОТ в Женеві Джуліан Брейтуейт, передає УНН.

"На наступний день після виборів (в Україні - ред.) Росія прийняла рішення про полегшення отримання російського громадянства українськими громадянами, які проживають на сході країни. Це суперечить Мінським угодами. Сполучене Королівство підтримує готовність Європейського союзу не визнавати видані таким громадянам російські паспорти. Вони були видані під тим же приводом, як і захист російських громадян при вторгненні в Грузію", - сказав дипломат.

Він також наголосив, що Росія досі заперечує свою підтримку сепаратистів на Донбасі.

"Чому Росія і сепаратисти не допускають моніторингову групу на кордон між Україною і Росією? Чому вони не беруть на себе відповідальність за збиті БПЛА в жовтні минулого року? Забезпечення гуманітарної ситуації неможливо без цього", - зазначив Брейтуейт.

Нагадаємо, лідери держав і урядів країн-членів Європейського Союзу заявляють про свою готовність не визнавати російські паспорти, видані українцям на окупованому Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика