britaniya-prodovzhit-peregovori-z-soyuznikami-po-nato-schodo-postachannya-v-ukrayinu-tankiv-leopard

Британія продовжить переговори з союзниками по НАТО щодо постачання в Україну танків Leopard

 • 1686117 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі заявив, що продовжуватиме переговори з союзниками та друзями по НАТО, щоб сприяти передачі Україні найкращої військової техніки, зокрема танки Leopard 2. Про це він повідомив в інтерв'ю Sky News, передає УНН.

Цитата

«Ми хочемо зробити так, щоб українці перемогли. Ми хочемо, щоб це було зроблено швидко, тому що це найкращий спосіб врятувати якомога більше життів. Велика Британія була в авангарді підтримки України військовою технікою ще до початку вторгнення. І ми продовжуємо це, оголошуючи про випробування танків, а також про цілу низку інших військових пожертвувань», - сказав Клеверлі.

Говорячи про небажання Берліна надати свої танки Leopard Україні і дозволити відправку танків іншим країнам, Клеверлі заявив, що Німеччина зробила дуже багато для України. Він запевнив, що Британія продовжить підтримувати зв'язок із міжнародними партнерами.

«Звичайно, я хотів би, щоб українці були оснащені такими речами, як Leopard 2, а також артилерійськими системами, які були надані нами та іншими. Я продовжу ці розмови з нашими союзниками і друзями по НАТО, щоб сприяти передачі в дар Україні найкращої військової техніки, щоб допомогти їм захистити себе від цього жорстокого вторгнення», - сказав Клеверлі.

Доповнення

Прем'єр-міністр Польщі в неділю розкритикував рішення Німеччини не постачати танки "Леопард" Україні, назвавши позицію країни "неприйнятною".

У п'ятницю близько 50 країн погодилися надати Києву військову техніку на мільярди доларів, зокрема бронетехніку і боєприпаси.

Але міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що, незважаючи на підвищені очікування, "ми досі не можемо сказати, коли буде ухвалено рішення і яким воно буде, коли йдеться про танк "Леопард".

Польща оголосила, що готова поставити Києву 14 танків "Леопард", і каже, що обговорює це питання приблизно з 15 країнами.

У спільній заяві в суботу міністри закордонних справ трьох країн Балтії закликали Німеччину "негайно надати Україні танки Leopard".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Італія та Франція планують поставити Україні ЗРК Samp/T

     • 1661626 переглядiв

    Борис Джонсон приїхав в Бучу

     • 8632311 переглядiв