britaniya-vidmovitsya-vid-importu-rosiyskoyi-nafti-do-kintsya-2022-roku

Британія відмовиться від імпорту російської нафти до кінця 2022 року

 • 131309 переглядiв

КИЇВ. 8 березня. УНН. Велика Британія поступово припинить імпорт російської нафти і нафтопродуктів до кінця 2022 року. Про це заявив у вівторок прем'єр-міністр Сполученого Королівства Борис Джонсон, пише УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

"Ще одним економічним ударом по путінському режиму після його незаконного вторгнення в Україну стане те, що Велика Британія перестане залежати від російської нафти протягом цього року, грунтуючись на нашому жорсткому пакеті міжнародних економічних санкцій", — йдеться в заяві Джонсона.

"Працюючи з промисловістю, ми впевнені, що цього можна досягти протягом року, надавши достатньо часу компаніям для адаптації та забезпечивши захист споживачів", - додав він.

Деталі

Міністр підприємництва, енергетики та промислової стратегії Квасі Квартенг закликав підприємства використовувати решту цього року для забезпечення плавного переходу і заявив, що уряд створить робочу групу для роботи з фірмами з пошуку альтернативних постачальників.

"Цей перехід дасть ринку, підприємствам і ланцюжкам поставок більш ніж достатньо часу, щоб замінити російський імпорт, який становить 8% попиту у Великій Британії", — сказав він.

Він також сказав, що вивчає варіанти припинення британського імпорту російського газу, на частку якого припадає близько 4% поставок в країні.

Раніше

Як повідомив раніше президент США Джо Байден, Сполучені Штати оголосили заборону на будь-який імпорт російської нафти, газу та енергії.

Українські Національні Новини

Новини Світу