britaniya-zanepokoyena-posilannyam-militarizatsiyi-rosiyi

Британія занепокоєна посиланням мілітаризації Росії

 • 8882 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Велика Британія занепокоєна посиленням мілітаризації Росії і тим, як розгортається ініційована нею гібридна війна. Про це заявив Постійний Секретар Міністерства оборони Великої Британії Стівен Лавгроув під час зустрічі з тимчасово виконуючим обов’язки Міністра оборони України Іваном Руснаком, передає УНН з посиланням на прес-службу Міноборони.

С.Лавгроув поінформував, що його країна глибоко стурбована посиленням мілітаризації Росії і тим, як розгортається ініційована нею гібридна війна. Він підкреслив, що Велика Британія поважає і всебічно підтримує територіальний суверенітет і незалежність України.

І.Руснак подякував Уряду Великої Британії за всебічну підтримку України, допомогу у проведенні реформ в оборонному відомстві та поінформував щодо воєнно-політичної ситуації в Україні та навколо її кордонів.

"Верховна Рада України підтримала законопроект, яким вступ до НАТО визначений однією з головних засад зовнішньої політики України. Прагматична реалізація цього Закону є запорукою збільшення оборонної потужності, гарантією безпеки та територіальної цілісності України", – зазначив тимчасово виконуючий обов’язки Міністра оборони України.

Крім того, під час зустрічі сторони обговорили поточну ситуацію в Україні, стан і перспективи розвитку двостороннього співробітництва між міністерствами оборони країн та підбили підсумки проведення українсько-британських воєнно-політичних консультацій.

Наприкінці зустрічі І.Руснак передав С.Лавгроуву запрошення взяти участь в урочистих заходах, присвячених 26-й річниці Незалежності України, для Державного секретаря з питань оборони Великої Британії Майкла Феллона.

Як повідомляв УНН, Міноборони отримає оздоровчі комплекси у Києві та Одещині для реабілітації бійців АТО.

Українські Національні Новини

Політика