britanska-rozvidka-nazvala-tsentralnu-dilemu-dlya-planiv-rf-u-viyni-proti-ukrayini

Британська розвідка назвала центральну дилему для планів рф у війні проти України

 • 723214 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Однією з центральних дилем для російських планувальників у війні рф проти України швидше за все є вирішення, якій із загроз - на двох напрямках - протидіяти насамперед. Про це йдеться у черговому зведенні Міноборони Великої Британії на основі розвідданих, пише УНН.

Деталі

Як вказують у МО Британії, "попри нинішній оперативний фокус на центральному Донбасі, росія, як і раніше, стурбована охороною країв своєї розширеної лінії фронту". "Про це свідчить будівництво оборонних укріплень у Запорізькій та Луганській областях, що триває, і перекидання особового складу", - зауважують у британській розвідці.

При цьому зазначається, що "лінія фронту рф в Україні становить приблизно 1288 км, а лінія фронту в окупованій рф Запорізькій області становить 192 км".

Цитата

"Великий український прорив на Запоріжжі серйозно підірве життєздатність російського "сухопутного мосту", що сполучає ростовську область рф та Крим; український успіх на Луганщині ще більше підірве військову мету "визволення" Донбасу, що декларується росією, - повідомляє британська розвідка. - Вирішити, якій з цих загроз протидіяти насамперед, імовірно, є однією з центральних дилем для російських фахівців з оперативного планування".

Доповнення

У ГУР вказують, що російське командування не має достатньо ресурсів, щоб розпочати широкомасштабний наступ до річниці повномасштабного вторгнення 24 лютого.

Українські Національні Новини

Війна