britanska-rozvidka-otsinila-vpliv-pogodi-na-boyi-navkolo-bakhmuta

Британська розвідка оцінила вплив погоди на бої навколо Бахмута

 • 1999371 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Поки українські війська продовжують оборону Бахмута Донецької області, підвищення температури створює умови бездоріжжя, що обмежує пересування по пересіченій місцевості. Про це ідеться в останньому звіті Міністерства оборони Великої Британії на основі розвідданих, передає УНН

Деталі

Розвідники пояснюють, що погане пересування по пересіченій місцевості, як правило, дає певну військову перевагу силам, що обороняються. На сьогодні денна температура ґрунту підвищилася і є значно вище нуля. За даними з середини лютого 2023 року, нічні заморозки та денні відлиги залишаються ймовірними до наступного тижня.

Цитата

"Прогнозовані тепліші, ніж у середньому, умови на частину зими і весни, що залишилася, ще більше скоротять рух по пересіченій місцевості. Майже напевно до кінця березня після остаточної відлиги рух по пересіченій місцевості буде найгіршим. Це додасть додаткового тертя в наземні операції і ускладнить пересування більш важкої бронетехніки бездоріжжям, особливо по пересіченій місцевості в районі Бахмута", - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо

28 лютого Міноборони України поінформувало, що ситуація у Бахмуті складна та напружена, було прийнято рішення про переміщення додаткових підрозділів туди.

Українські Національні Новини

Війна