britanska-rozvidka-otsinila-ymovirnist-forsuvannya-okupantami-dnipra

Британська розвідка оцінила ймовірність форсування окупантами Дніпра

 • 844907 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Форсування Дніпра російськими окупантами штурмом малоймовірне, ідеться в черговому звіті Міноборони Великої Британії на основі розвідданих, пише УНН.

Цитата

"Вкрай малоймовірно, що росія спробує форсувати Дніпро штурмом: найімовірніше, це буде надзвичайно складно і дорого", - ідеться у звіті.

Деталі

При цьому в МО Британії звернули увагу на те, що відтоді, як рф вивела свої війська із західного берега Дніпра в листопаді 2022 року, "на складній мережі островів і водних шляхів, що становлять дельту Дніпра, тривали бойові дії та розвідка".

"Російські сили майже напевно використовували невеликі човни, щоб зберегти присутність на ключових островах; Україна кілька разів успішно застосовувала далекобійну артилерію для нейтралізації російських аванпостів", - вказали в МО Британії, згадавши зокрема про Кінбурнську косу.

"Обидві сторони, ймовірно, прагнуть зберегти свою присутність у цих районах, щоб контролювати морський доступ до стратегічно важливої річки і попереджати про будь-які спроби противника почати великий наступ через річку", - ідеться у звіті.

Доповнення

На початок січня над Кінбурнською косою контролю не було у жодної зі сторін.

Українські Національні Новини

Новини Світу