britanska-rozvidka-poyasnila-vivid-rosiyeyu-grupi-viyskovikh-korabliv-z-novorosiyska

Британська розвідка пояснила вивід росією групи військових кораблів з новоросійська

 • 439125 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. росія вивела понад 10 кораблів чорноморського флоту із новоросійська не для незвичайної операції, а для розосередження через загрозу з боку України. Про це йдеться у черговому звіті Міноборони Великої Британії на основі розвідданих, пише УНН.

Деталі

"11 січня 2023 з військово-морського об'єкту у новоросійську вийшла група кораблів чорноморського флоту (чф) у складі не менше 10 кораблів. Враховуючи тип і кількість суден, що одночасно виходять у море, ця діяльність, ймовірно, є розосередженням флоту у відповідь на конкретну загрозу Новоросійську, яку, на думку росії, вона ідентифікувала", - ідеться у повідомленні.

Як вказали у МО Британії, "малоймовірно, що розгортання означає підготовку до незвичайних ударів крилатих ракет морського базування, малоймовірно, що флот готується до морських десантних операцій".

"чф значною мірою, як і раніше, зосереджений на передбачуваних загрозах з боку України і продовжує віддавати пріоритет силовому захисту, а не наступальним чи патрульним операціям", - сказано у повідомленні.

Доповнення

Раніше з новоросійська вийшли три ракетоносії "калібрів" та ВДК "петр моргунов".

Українські Національні Новини

Війна