britanski-parlamentari-visunuli-propozitsiyi-do-ugodi-brexit

Британські парламентарі висунули пропозиції до угоди Brexit

 • 8941 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Британські парламентарі почали висувати пропозиції для зміни результату Brexit напередодні запланованого на наступному тижні голосування стосовно зміненої угоди прем'єр-міністра країни Терези Мей. Про це УНН повідомляє з посиланням на ВВС.

Мей зустрінеться зі своїм кабінетом після того, як у понеділок вона повідомила депутатам, що вона зосереджена на зміні ірландського "backstop" (страховка від появи кордону з Ірландією у разі, якщо за перехідний період ЄС і Велика Британія не домовляться про форму майбутніх відносин).

При цьому лідер лейбористів Джеремі Корбін сказав, що прем'єр-міністр відмовлялася визнавати рівень опозиції її угоді.

Серед поправок британських парламентарів - плани щодо недопущення Brexit без угоди і продовження терміну виходу з ЄС.

В офіційній поправці Лейбористської партії йдеться, що депутати повинні мати можливість голосувати за варіанти, зокрема, які передбачають такий результат більш тісних відносин з Європою, якому надає перевагу партія, з постійним митним союзом.

У ній також йдеться, що члени парламенту мають вирішити, чи повинен бути проведений референдум щодо плану Brexit, затвердженого палатою громад.

Нагадаємо, 21 січня прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оприлюднила в британському парламенті "План Б" стосовно виходу країни зі складу ЄС. Суть плану полягає у відновленні переговорів з Брюсселем стосовно питання прикордонного контролю між Північною Ірландією та Республікою Ірландія.

Парламент країни голосуватиме за новий план Brexit 29 січня.

Українські Національні Новини

Новини Світу