britanski-parlamentariyi-provedut-tretye-golosuvannya-po-ugodi-schodo-brexit

Британські парламентарії проведуть третє голосування по угоді щодо Brexit

 • 8046 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Cпікер Палати громад британського парламенту Джон Берков дозволив провести ще одне голосування щодо угоди про вихід Великобританії з Європейського Союзу (Brexit). Ввечері у четвер, 28 березня, він повідомив, що подання уряду "суттєво" відрізняється від тих, які вносились раніше. Це означає, що 29 березня Палата громад знову дебатуватиме та голосуватиме щодо угоди про Brexit, яку прем'єрка Великобританії Тереза Мей узгодила з Брюсселем. Про це повідомляє УНН із посиланням на DW.

У разі схвалення угоди парламентом у Лондоні Євросоюз погодився відтермінувати вихід Великобританії зі складу об'єднання до 22 травня.

Нагадаємо, 27 березня прем'єр-міністерка Великобританії Тереза Мей заявила, що подасть у відставку, якщо парламентарі схвалять підготовлену її урядом угоду. Таким чином вона намагається переконати своїх противників у Консервативній партії підтримати угоду з ЄС. Того ж дня Палата громад парламенту Великої Британії проголосувала проти всіх восьми альтернативних варіантів Brexit, запропонованих різними партіями і політичними групами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лондон відповів відмовою на петицію за скасування Brexit

Раніше ЄС погодився перенести дату виходу Великобританії зі складу Євросоюзу до 22 травня за умови, якщо протягом тижня Палата громад британського парламенту схвалить угоду щодо Brexit. Якщо британські законодавці не зможуть затвердити договір, то ЄС згоден відкласти Brexit до 12 квітня. До цієї дати Великобританія повинна буде надати Європейській Раді інформацію про можливі сценарії своїх подальших дій.

Раніше Brexit був запланований на 29 березня 2019 року.

Українські Національні Новини

Політика