britanskiy-atomniy-pidvodniy-choven-pribuv-u-seredzemne-more

Британський атомний підводний човен прибув у Середземне море

 • 14184 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Ударна атомний підводний човен ВМФ Великобританії HMS Talent увійшов у Гібралтарську протоку в суботу і пришвартувався на британській військово-морській базі “Гібралтар”. Про це йдеться в повідомленні морської бази і Міністерства оборони Великої Британії, передає УНН із посиланням на іспанське агентство Europa Press.

Як наголошується в повідомленні, прибуття підводного човна було раніше заплановано.

Знаходження субмарини у порту стурбувало організацію «Екологи діють». Як відзначили в організації, атомний підводний човен пришвартований у 100 м близько круїзного судна Celebrity Eclipse, що є ризиком для його пасажирів.

Екологи відзначили, що планують повідомити екіпаж і пасажирів корабля по електронній пошті. За словами представників організації, британський підводний може становити загрозу, тому що з ним траплялися нещасні випадки у минулому. Екологи вважають, що найбезпечніше буде для круїзного судна покинути порт.

Підводний човен HMS Talent типу Трафальгар був введений в експлуатацію в травні 1990 року. Підводні човни цього типу - багатоцільові ракетно-торпедні. Вони можуть розвивати швидкість в 32 вузла (59 км/ч). Їх довжина становить 85,4 м, ширина - 9,8 м.

Нагадаємо, 5 вересня атомний підводний човен ВМС США USS Newport News, оснащений крилатими ракетами "Томагавк", увійшов у Середземне море.

Українські Національні Новини

Політика