britanskiy-fotograf-pokazala-naynebezpechnishu-zonu-fukusim

Британський фотограф показала найнебезпечнішу зону Фукусіми

 • 31644 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Британський фотограф Ребека Баторі отримала рідкісний дозвіл сфотографувати червону, найнебезпечнішу, зону відчуження у Фукусімі, передає УНН з посиланням на International Business Times.

За шість років після цунамі і подальшою ядерної катастрофи деякі фотографи відвідали район навколо Фукусіми, але далеко не всі з них ризикнули побувати в обмеженій червоній зоні або побачити інтер'єри занедбаних будівель міста, які залишилися такими, як їх залишили, тікаючи поспіхом від радіації.

Разом з польським фотографом Аркадіусом Поднесінським Ребека Баторі провела п'ять днів, досліджуючи червону зону радіаційного поля, починаючи з міста Томіока.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Флора і фауна зони відчуження через 31 рік після аварії на ЧАЕС

"Під час перебування у небезпечній радіаційній зоні ми повинні були бути дуже пильними, оскільки нам не дозволяли знаходитися в будівлях. Іноді ми знаходили супермаркет, будинок чи ігрове казино. Я була вражена кожного разу, коли заходила всередину, знаючи, що всі ці об'єкти були недоторканими після катастрофи", - розповіла фотограф.

Зазначимо, аварія на АЕС Фукусіма-1 є найбільшою радіаційною аварією максимального 7-го рівня за Міжнародною шкалою ядерних подій. Вона сталася 11 березня 2011 року в результаті одного найсильніших в історії Японії землетрусу та цунамі, що послідував за ним.

Українські Національні Новини

Мультимедіа