britanskiy-startap-obignav-kompaniyi-maska-ta-bezosa-v-kosmichnikh-peregonakh

Британський стартап обігнав компанії Маска та Безоса в "космічних перегонах"

 • 18919 переглядiв

КИЇВ. 19 серпня. УНН. Британський стартап OneWeb заявив, що отримав пріоритет на дозвіл Міжнародного союзу електрозв'язку (ITU) на використання певних частот для радіозв'язку між супутниками, необхідних для космічної мережі забезпечення широкополосного інтернет-зв'язку. Про це повідомляє УНН із посиланням на Голос Америки.

В отриманні доступу до частот, цей стартап обігнав компанії відомих мільярдерів Ілона Маска і Джефа Безоса, які змагаються, щоб побудувати першу комерційну супутикову інтернет-мережу. Така мережа дозволить отримати доступ до Інтернету навіть у тих місцях, де проводити наземний зв'язок надто витратно.

Для цього компанії планують запустити на орбіту тисячі невеликих супутників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нову ракету Ariane 6 використовують для запуску супутників OneWeb

OneWeb вивела на орбіту шість таких невеликих супутників, розміром з пральну машинку, і продемонструвала ITU здатність їх скоординованої роботи впродовж 90 днів. Компанія планує запустити ще 30 супутників до кінця року.

Проект компанії Маска Starlink планує вивести на орбіту 12 тисяч невеликих супутників і вже вивела 50. Проект компанії Amazon Kuiper перебуває на ще більш ранній стадії, пише LA Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: SpaceX втратила зв'язок з трьома супутниками Starlink, які протягом року впадуть на Землю

Після виділення спектру частот, OneWeb, інші компанії матимуть дбати, щоб їх сигнал не перетинався з сигналами OneWeb.

Українські Національні Новини

Новини Світу