britantsi-ne-boyatsya-eskalatsiyi-z-boku-moskvi-posol

Британці не бояться "ескалації" з боку Москви – посол

 • 962718 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Представники влади Великої Британії під час обговорення постачання озброєнь Україні не зважають на погрози «ескалації» з боку Москви, яка може стримувати від надання зброї інші країни. Про це в інтервʼю Радіо Свобода заявив посол України в Сполученому королівстві Вадим Пристайко, передає УНН.

Деталі

«Велика Британія, яка має давню військову традицію, яка поважає своє військо і довіряє військовим під час ухвалення рішень, у принципі, уже давно усвідомила, що всі «червоні лінії», які накреслив Кремль – це «червоні лінії», які влаштовують лише їх. І це приведе нас щонайменше до стабілізації (лінії фронту) і їх зариття в нашу рідну землю. Ми їх потім звідти не виколупаємо», – сказав дипломат.

За його словами, жодних обмежень у питанні надання озброєнь в українських фахівців із британськими колегами не виникає.

«Є розмови абсолютно професійні. Наприклад, яким чином ми залучаємо авіацію, хто і як буде її обслуговувати? Де беруться аеродроми, з яких злітатиме ця авіація? Це нормальна професійна розмова. Безумовно, нам потрібно зараз усе, але британці готові знайти навіть те, чого у них немає – часто на інших ринках, в інших місцях», – розповів Вадим Пристайко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол розповів, чи вдасться Україні отримати винищувачі Eurofighter

Українські Національні Новини

Політика