bronezheleti-na-12-mln-griven-sbu-likviduvala-skhemu-rozkradannya-gumdopomogi-yaka-priznachalasya-dlya-zsu

Бронежилети на 12 млн грн: викрито схему розкрадання гумдопомоги для ЗСУ

 • 173994 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Служба безпеки України викрила схему масштабного розкрадання бронежилетів, які призначалися для української армії. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу СБУ.

Деталі

За даними слідства, зловмисники намагались незаконно продати понад 1 тис. бронежилетів на загальну суму більше 12 млн грн.

"Ці засоби захисту були виготовлені в Україні однією з громадських організацій, і через Черкаську військову адміністрацію мали бути передані на потреби оборони. Втім замість безкоштовної передачі українським захисникам, причетні чиновники намагались продати бронежилети через комерційні структури та мережу супермаркетів", - йдеться в повідомленні.

СБУ в одній із торговельних мереж вилучила частину цієї продукції. Вона буде передана до ЗСУ.

Наразі проводяться слідчо-оперативні заходи з пошуку решти бронежилетів, а також встановлюються всі обставини та особи, причетні до протиправної схеми.

Нагадаємо 

Працівники Департаменту кіберполіції спільно з фахівцями управління інформатизації Головного сервісного центру МВС України виявили факти створення та розповсюдження фішингових ресурсів, які зовні схожі на офіційний сайт з надання сервісних послуг.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП