brovari-stali-liderom-za-kilkistyu-pryamikh-inozemnikh-investitsiy

Бровари стали лідером за кількістю прямих іноземних інвестицій

 • 7471 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Прямі іноземні інвестиції в економіку м.Бровари (акціонерний капітал нерезидентів) Київської області за 9 місяців 2016 року зросли до 209 млн 157,5 тис. дол. США, передає УНН з посиланням на дані Головного управління статистики у Київській області.

Друге місце за кількістю залучених прямих іноземних інвестицій за підсумками 9 місяців цього року стало м. Обухів Київської області – 82 млн 518 тис. дол. США.

Третє місце за кількістю залучених прямих іноземних інвестицій за підсумками 9 місяців цього року належить м. Бориспіль Київської області – 80 млн 634 тис. дол. США.

Варто відзначити, що загалом станом на 1 жовтня 2016 року обсяг залучених із початку інвестування прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу) в економіку Київської області загалом становив 1 млрд 631,5 тис. дол. США.

Також додамо, що за 9 місяців 2016 року до Київської області інвестиції надійшли з 63 країн світу. Зокрема, з країн ЄС із початку інвестування внесено 1 млрд 483 млн дол. інвестицій (89,5% загального обсягу акціонерного капіталу), з інших країн світу – 174,8 млн дол. (10,5%).

Нагадаємо, щороку у Броварах зростають обсяги будівництва. За даними експертів, останнім часом квартири в передмісті столиці стали особливо популярними. Перш за все це пояснюється ціновою доступністю.

Крім того, при виборі житла для покупця важливу роль відіграють термін експлуатації житла, екологія, якість води, розвиненість інфраструктури.

На сьогоднішній день квартира в столиці як мінімум вдвічі дорожче, ніж квартира в новому житловому комплексі передмістя.

Наприклад, вартість однокімнатної квартири, загальною площею близько 38 кв. м, у новому житловому комплексі Броварів — ЖК Scandia становить 380 тисяч гривень, що за нинішнім офіційним курсом НБУ еквівалентно приблизно 15 тисячам доларів.

При цьому на сьогоднішній день це один з найбільших житлових комплексів регіону, розрахований на 100 семиповерхових житлових будинків (10 тисяч квартир), з власною інфраструктурою, запроектованою за принципом “місто у місті”.

Українські Національні Новини

Київ