brovari-u-pyatirtsi-lideriv-za-kilkistyu-kapitalnikh-investitsiy

Бровари у п'ятірці лідерів за кількістю капітальних інвестицій

 • 7170 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. За підсумками 9 місяців 2016 року Славутич, Ірпінь, Обухів, Бориспіль та Бровари є лідерами за кількістю освоєних капітальних інвестицій серед міст Київської області, повідомляє УНН з посиланням на дані Головного управління статистики Київської області.

Так, за січень-вересень 2016 року у місті Славутич було освоєно 5 млрд 520,8 млн грн капітальних інвестицій, у м. Ірпінь – 769,2 млн грн капітальних інвестицій, у м. Обухів – 481,1 млн грн капітальних інвестицій, у м. Бориспіль – 480,9 млн грн капітальних інвестицій та у м.Бровари – 422,8 млн грн капітальних інвестицій.

Загалом, за січень-вересень 2016 року Київською областю було освоєно 20 млрд 497,3 млн грн. капітальних інвестицій.

Нагадаємо, щороку у Броварах зростають обсяги будівництва. За даними експертів, останнім часом квартири в передмісті столиці стали особливо популярними. Перш за все це пояснюється ціновою доступністю.
Крім того, при виборі житла для покупця важливу роль відіграють термін експлуатації житла, екологія, якість води, розвиненість інфраструктури.

На сьогоднішній день квартира в столиці як мінімум вдвічі дорожче, ніж квартира в новому житловому комплексі передмістя.

Наприклад, вартість однокімнатної квартири, загальною площею близько 38 кв. м, у новому житловому комплексі Броварів — ЖК Scandia становить 380 тисяч гривень, що за нинішнім офіційним курсом НБУ еквівалентно приблизно 15 тисячам доларів.

При цьому на сьогоднішній день це один з найбільших житлових комплексів регіону, розрахований на 100 семиповерхових житлових будинків (10 тисяч квартир), з власною інфраструктурою, запроектованою за принципом “місто у місті”.

Українські Національні Новини

Економіка