brovarska-miskrada-ne-znayshla-pidstav-dlya-rozirvannya-dogovoru-iz-zabudovnikom-naybilshogo-zhk

Броварська міськрада не знайшла підстав для розірвання договору із забудовником найбільшого ЖК

 • 6354 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Земельна комісія Броварської міськради відхилила ініціативу одного з місцевих депутатів про розірвання договору оренди земельної ділянки, наданої для будівництва житлового комплексу Scandia, повідомляє УНН.

Учасники комісії прийшли до висновку, що ініціатива депутата не має юридичних підстав, а, відповідно, затвердженню не підлягає.

За їх даними, згідно з чинним законодавством, Броварська міськрада, як і будь-яка інша, може розірвати договір оренди із забудовником тільки в двох випадках: якщо забудовник не виконує фінансові зобов'язання перед містом або якщо він використовує земельну ділянку не за цільовим призначенням.

Депутати міськради підтвердили, що ЖК Scandia протягом усього часу сумлінно виконує обидва пункти, а значить, розрив договору буде мати протиправний характер з боку місцевої влади.

Більш того, напередодні комісії стало відомо про те, що земельна суперечка щодо ділянки, наданої під забудову ЖК Scandia розглядалася також і в суді.

Одна з приватних компаній подала позов з вимогою визнати недійсними рішення Броварської міськради про виділення земельної ділянки і договір оренди між забудовником та місцевою владою. Однак, дослідивши матеріали провадження, суд прийшов до висновку, що позов не підлягає задоволенню, оскільки договір оренди укладено правомірно і в рамках чинного законодавства.

Таким чином, учасники комісії констатували, що на сьогоднішній день договір оренди із забудовниками ЖК Scandia чинний і розірванню не підлягає.

Нагадаємо, житловий комплекс Scandia претендує на звання найбільшого у місті та одного з найбільших України. Загальна площа забудови має сягнути 80 га. Європейська будівельна компанія має звести не лише житлові будинки на 10 тисяч квартир, а й масштабну інфраструктуру із дитячими садочками, школами, парком та озером. Проект будують за скандинавською філософією.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП