bryussel-prokomentuvav-vpliv-situatsiyi-u-siriyi-na-poryadok-denniy-yes-pitannya-ukrayini-u-topi

Брюссель прокоментував вплив ситуації у Сирії на порядок денний ЄС: питання України у топі

 • 10708 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Європейський Союз надає і продовжуватиме надавати підтримку Україні в контексті збройної агресії на сході країни. Про це сказав на брифінгу у вівторок генеральний директор директорату Європейської комісії з питань сусідства та переговорів щодо розширення Європейського Союзу Крістіан Даніельсон, відповідаючи на запитання журналіста про те, чи може ситуація в Сирії вплинути на порядок денний ЄС щодо Донбасу, передає кореспондент УНН.

"Дуже важливим елементом відносин між Україною та Європейським Союзом є те, що ЄС не визнає незаконну анексію Криму та Севастополя Росією і твердо підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України", - сказав Даніельсон.

У цьому контексті він зазначив, що "Україна продемонструвала поновлену динаміку у нормандських перемовинах".

"Ці питання залишаються високо на порядку денному Європейського Союзу. Тому Євросоюз надає повну підтримку мінському процесу. Але є чіткі очікування, що всі сторони, зокрема і особливо Росія, мають дотримуватись мінського процесу. З нашого боку, ми як ЄС надаємо підтримку українцям, які потерпають від нинішньої ситуації, зокрема для цього є спеціальна програма підтримки, яка надає допомогу тим підконтрольним урядом України територіям, які знаходяться найближче до зони бойових дій", - додав дипломат.

Як повідомляв УНН, наприкінці лютого країни Євросоюзу в ООН, включаючи ФРН, Францію, Бельгію і Естонію виступили зі спільною заявою з вимогою до Москви і Дамаска "негайно припинити вогонь" і забезпечити "безперешкодний гуманітарний доступ" в постраждалі регіони Сирії. 

Нагадаємо, в результаті повітряного удару сил режиму Башара Асада в Ідлібській зоні деескалації 27 лютого загинуло 33 турецьких військовослужбовців, 32 отримали поранення.

Українські Національні Новини

Політика