budivlya-khudozhnogo-muzeyu-v-odesi-zaznala-poshkodzhen-cherez-vorozhiy-udar

Будівля Художнього музею в Одесі зазнала пошкоджень через ворожий удар

 • 105500 переглядiв

КИЇВ. 6 листопада. УНН. Через атаку росіян по Одесі у неділю ввечері, 5 листопада, пошкоджень зазнав Національний художній музей. Про це у фейсбуці повідомила заступниця директора Одеського національного художнього музею Олександра Ковальчук, передає УНН.

Цитата

"124 роки музею виповниться вже за декілька годин. Різні були привітання в нашому житті. На таке не розраховували, хоч і готувались", - написала вона.

Деталі

Як повідомив голова ОВА Олег Кіпер, 6 листопада Одеському національному художньому музею виповнюється 124 роки.

"Саме в ніч на 6 листопада російські нікчеми «привітали» нашу архітектурну пам’ятку ракетою, що влучила поруч", - написав він.

У будівлі пошкоджені стіни, вибиті деякі шибки та скло. Проводятся роботи з обстеження та фіксації пошкодження чергового обʼєкту в зоні всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Доповнення

Міський голова Одеси Геннадій Труханов повідомив Суспільному, що зранку місцева влада почне працювати для допомоги людям, чиї будинки зазнали ушкоджень внаслідок російської атаки.

«Зранку буде працювати наша районна адміністрація, оформляти документи для допомоги всім, хто тут постраждав. Постраждала покрівля житлового будинку, зробимо обстеження і будемо відновляти, тому що йдемо в зиму. Зараз ситуація непроста, тому що пошкоджений водовід, досить високого тиску. Ситуація контрольована, але треба буде такого дуже досконалого вивчення, щоб ми були впевнені, що все гаразд», - зазначив Труханов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетна атака: очільник Одеської ОВА закликав "любителів піаритися на прильотах" стриматися до відбою

Українські Національні Новини

Війна