budivnitstvo-drugoyi-chergi-memorialu-pamyati-zhertv-golodomoriv-trivatime-dva-roki

Будівництво другої черги меморіалу пам’яті жертв Голодоморів триватиме два роки

 • 30684 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Реконструкція першої черги Меморіального комплексу пам'яті жертв Голодоморів в Україні триватиме 10 місяців, а реконструкція та будівництво другої черги заплановано провести за два роки. Про це УНН повідомляє з посиланням на Розпорядження Кабінету міністрів №№ 866-р.

З метою вшанування пам'яті мільйонів співвітчизників, які стали жертвами Голодомору 1932-1933 років в Україні та його наслідків, Урядом прийнято рішення стосовно завершення спорудження Меморіального комплексу пам'яті жертв Голодомору в Україні. Зокрема, схвалено ескізний проект реконструкції I черги Меморіального комплексу пам'яті жертв Голодоморів в Україні з будівництвом II черги Національного музею "Меморіал жертв Голодомору" по вул. Лаврській, 3 у Печерському районі м. Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам’ятник жертвам Голодомору в Україні встановили на італійському острові Сардинія

Уряд прийняв рішення схвалити поданий Міністерством культури ескізний проект “Реконструкція I черги Меморіального комплексу пам’яті жертв Голодоморів в Україні з будівництвом II черги Національного музею “Меморіал жертв Голодомору” Меморіального комплексу пам’яті жертв Голодомору в Україні по вул. Лаврській, 3 у Печерському районі м. Києва”, розроблений ТОВ “Проектні системи ЛТД”, розглянутий та рекомендований до схвалення державним підприємством “Укрдержбудекспертиза” Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Реалізація проекту має зайняти 24 місяці (10 місяців триватиме реконструкція першої черги та паралельно 24 місяці триватимуть роботи з реконструкції та будівництва другої черги).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенат Вашингтону прийняв резолюцію про Голодомор в Україні

Загальна площа забудови становитиме 7757,5 кв. метрів, комплекс займе земельну ділянку площею понад 7,4 гектари.

Загальна кошторисна вартість будівництва в поточних цінах станом на 31 жовтня 2017 р., 772288,204 тис. гривень, з них на першу чергу буде виділено 4809,776 тис. грн, а на другу – 767478,428 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламенти 14 країн визнали Голодомор геноцидом українського народу

Нагадаємо, Меморіал жертв Голодомору зведений у 2008—2010 роках для увічнення пам'яті мільйонів людей, які загинули від штучно створеного у 1932—1933 рр. керівництвом СРСР голоду, що став інструментом здійснення геноциду українського народу.

Раніше міністр Нищук зазначив, що на другу чергу Меморіалу жертв Голодомору передбачено 14,25 млн грн.

Українські Національні Новини

Суспільство