budut-vazhki-chasi-v-op-zaklikali-ukrayintsiv-gotuvatisya-do-vidklyuchen-svitla-tepla-i-vodi

"Будуть важкі часи": в ОП закликали українців готуватися до відключень світла, тепла і води

 • 303131 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Після ударів росії по інфраструктурі всім областям України потрібно готуватися до можливих відключень світла, тепла і води. Про це в ефірі телемарафону повідомив заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко, передає УНН.

Цитата

"В найближчому майбутньому ми розуміємо – будуть важкі часи. Потрібно усім приготуватися. По-перше, до економії електроенергії, а, по-друге, можливі й віялові відключення, якщо удари продовжаться, а ми розуміємо, що в росіян така ціль: залякати українців, відключити від енергопостачання, води, електрики й теплопостачання взимку. Тому усьому населенню потрібно готуватися до дійсно важкої зими", – розповів Тимошенко.

Деталі

За словами заступника голови ОП, на всій території України зафіксовано критичну ситуацію з енергетикою, оскільки регіони залежать один від одного.

"Це не просто система, коли об'єкт енергозабезпечення допомагає лише місту, де він розташований. Тому потрібно готуватися всій країні, до того, що можуть бути відключення – як електроенергії, так і водопостачання чи теплопостачання", – зазначив Тимошенко.

Нагадаємо

З 10 жовтня російські війська зруйнували 30% українських електростанцій.

Сьогодні у Києві ворожими ракетними ударами було пошкоджено два об’єкти інфраструктури, жителів столиці закликали економити електроенергію.

Раніше повідомляли, що на Житомирщині після ворожого удару було знеструмлено 11 населених пунктів .

Українські Національні Новини

Суспільство